servicii

Examenul clinic reprezintă examinarea generală a întregului organism. Medicul vă ascultă cu stetoscopul, vă palpează, percută, vă măsoară tensiunea arterială, etc.
Medicul vă examinează reflexele care vă coordonează mersul, postura, echilibrul, etc.
Top Medical MM Ce este EKG? Este ȋnregistrarea cȃmpului electric generat de contracţia muşchiului inimii.
Ce manevre suportă pacientul pentru ȋnregistrarea EKG? Ȋnregistrarea nu este nocivă pentru corp (nu introduce curenţi ȋn corp, ci culege curenţii generaţi de inimă), nu produce durere. Se montează (cu ajutorul unor ventuze) pe suprafaţa pielii (pe torace şi membre) nişte electrozi de culegere. Durata este de cȃteva minute. Top Medical MM
Ce informaţii aduce EKG? Se pot obţine elemente de diagnostic extrem de utile, ca de ex. Infarct miocardic, cardiopatia cronică ischemică, aritmii (extrasistole, fibrilaţie, flutter, tulburări de conducere), unele anomalii ȋnăscute, etc.
Ce importanţă are EKG? Se pot evidenţia suferinţe ale inimii care nu dau nici un semn bolnavului, care astfel nu are motive să ceară un consult medical. Deci o ȋnregistrare EKG este bine să fie făcută din cȃnd ȋn cȃnd, mai ales după vȃrsta de 40 ani. Ȋn contextul actual al vieţii stresante pe care o au mulţi oameni, bolile de inimă se instalează chiar şi la vȃrste mai tinere. Top Medical MM
Este o investigaţie neinvazivă, cu cost redus, consum mic de timp.
Top Medical MM Ce este audiograma? Aprecierea acuităţii auditive a fiecăreia dintre urechi.
Ce manevre suportă pacientul pentru ȋnregistrarea audiogramei? Ȋnregistrarea nu este nocivă pentru corp, nu produce durere. Se așază nişte căşti pe urechi. Din aparat se emit sunete de diferite tonalităţi (de la foarte joase la foarte ȋnalte) şi intensităţi. Pacientul semnalizează cȃnd aude cel mai slab sunet din fiecare categorie. Durata este de cȃteva minute. Top Medical MMCe informaţii aduce audiograma? Se obţin elemente de diagnostic despre pierderile de auz din cauza unor infecţii, traumatisme locale, traumă prin zgomot, deficienţe ȋnăscute etc., gradul de pierdere de auz, evoluţia acestor pierderi, eventual necesitatea de a apela la proteze auditive.
Ce importanţă are audiograma? Trăim ȋntr-un mediu zgomotos: industrial, urban – trafic (claxonat intempestiv, motociclete care turează excesiv, sirene), construcţii civile, reparaţii de străzi, muzică prea tare. Dacă zgomotul industrial este limitat prin lege şi mijloacele de protecţie a auzului sunt obligatorii, pentru celelalte surse de zgomot nu suntem protejaţi. Unii tineri se expun ei înșiși la traumă sonoră, ascultȃnd muzică la intensitate foarte mare (ȋn discoteci, ȋn căștile gadjeturilor personale).
Top Medical MM Ce este spirometria? Este ȋnregistrarea volumelor şi debitelor de aer care se vehiculează prin plămȃni ȋn cursul respiraţiei.
Ce manevre suportă pacientul pentru ȋnregistrarea spirogramei? Ȋnregistrarea nu este nocivă pentru corp, nu produce durere. Pacientul respiră ȋntr-un tub (steril, de uică folosinţă) al aparatului, care măsoară automat volume, debite (volum pe unitate de timp). Graficul obţinut se numeşte spirogramă. Aceste informaţii se pot stoca ȋn format digital şi compara cu ȋntegistrări ulterioare. Durata măsurării este de cȃteva minute. Top Medical MM
Ce informaţii aduce spirometria? Se pot obţine elemente de diagnostic extreme de utile, ca de ex. umplerea insuficientă cu aer a plămȃnilor, reducerea debitului prin bronşii (de ex. ȋn astmul bronşic)
Ce importanţă are spirometria? Se pot cuantifica pierderile de ventilaţie din cauza multor afecţiuni bronho-pulmonare (mai frecvente: bronşite cornice, bronhopneumopatia obstructive cronică, astmul bronşic, fibroze pulmonare, tuberculoza pulmonară, etc.). Top Medical MMTrăim ȋntr-un mediu poluat (pulberi industrial, poluarea urbană cu gaze de eşapament), sau sub acţiunea unor substanţe alergizante (industriale, polenuri, plante alimentare sau industriale, spray-uri, detergenţi, cosmetic, etc.), sau ne contaminăm cu diverse virusuri care determină boli respiratorii. Astfel afecţiunile respiratorii sunt foarte răspȃndite, chiar din copilărie. Inregistrarea spirogramei cuantifică impactul asupra ventilaţiei, apreciază evoluţia/involuţiei ȋn bolile cornice. Este o investigaţie neinvazivă, cu cost redus, consum mic de timp.Top Medical MM
Top Medical MM Testarea acuităţii vizuale informează cȃt de bine vede un om cu fiecare ochi ȋn parte, atȃt la distanţă cȃt şi aproape. Eventualele diminuări se apreciază ȋn fracţii din ȋntreg (ex 2/3 sau 1/3) sau procente (50%, 20%). Testarea vederii cromatice poate depista discromatopsii, boli genetice ȋn care unele sau toate culorile nu sunt percepute.
Top Medical MM Ce este glicemia? Este concentraţia glucozei (popular zahăr) ȋn sȃnge.
Ce manevre suportă pacientul pentru măsurarea glicemiei? Se recoltează o picătură de sȃnge prin ȋnţeparea cu un ac (steril, de unică folosinţă) foarte subţire ȋn pulpa degetului. Din această picătură aparatul (glucometrul) face o analiză fotochimică şi afişează rezultatul.
Durata este de cca. 1 minut.
Ce informaţii aduce măsurarea glicemiei? Se poate afla dacă glucoza din sȃnge are concentraţie normală, scăzută sau crescută. Cea mai frecventă boală ȋn care echilibrul glucozei este alterat este diabetul zaharat. Este o boală tot mai frecventă, care, ignorată şi netratată, poate determina complicaţii grave, cu alterarea calităţii si eventual scurtarea vieţii.
Este o investigaţie miniinvazivă, cu cost redus, consum mic de timp.

Ce va oferim?

 • expertiză și evaluare a locurilor de muncă
 • consult clinic general şi alte explorări clinice şi paraclinice prevăzute de HG 1169/2011 pentru fiecare funcţie/meserie sau noxă profesională
 • consult de specialitate medicina muncii
 • fişa de aptitudine pentru angajare, control medical periodic, control medical de adaptare, control medical de reluare a muncii
 • viza certificatelor medicale ale angajaţilor, apreciind păstrarea aptitudinii pentru funcţia/meseria postului
 • expertiza locului de muncă în cazul angajatelor gravide/mame care alăptează, cu încheierea Informării privind protecţia maternităţii la locul de muncă, conform OUG 96/2003 şi a Raportului de evaluare conform art.5 al.2 din OUG 96/2003
 • declararea bolilor profesionale şi bolilor legate de profesie
 • facem parte ca membru de drept din Comitetul de Securitate şi Sănătate în Muncă
 • consilierea angajatorului pentru fundamentarea strategiei de securitate şi sănătate la locul de muncă
 • îndrumarea activității de reabilitare profesională, de conversie profesională, reorientare profesională în cazuri de: accident de muncă, boală profesională, boală legată de profesie, afecţiuni cronice.
 • consilierea angajatorului privind adaptarea muncii şi a locului de muncă la caracteristicile psihofiziologice ale angajaţilor.